you can find this page online at www.vormgevinginhout.nl/index.html
skip to content

Vormgeving in Hout, de plek waar houtbewerkers de vormgeving in hout onder de aandacht brengen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke afwerking promoten.

Zaterdag 23 februari 2019 de 23e Nederlandse Rondhoutveiling

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. De beste boomstammen uit bos en plantsoen, worden die dag per opbod verkocht. Het gaat om van tevoren gekeurd rondhout, geschikt  voor hoogwaardige toepassingen zoals meubels, kunstvoorwerpen, restauraties, vloeren en boten. 

Dit jaar gaat het om  ruim 900 kuub hout van ruim 40 boomsoorten. De kavels zijn vanaf begin februari (plusminus) vrij te bezichtigen op de rolbaan in Schaarsbergen.
De klapper van dit jaar is een peervormige lijsterbes (Sorbus Domestica) Dit is een echt joekel, met een omtrek van 3.70 meter en 30 meter hoog, van meer dan 100 jaar oud. Het hout  is prachtig en keihard; geschikt voor bijvoorbeeld meubels en muziekinstrumenten (blokfluit).
De veilingcatalogus komt twee weken voor de veiling beschikbaar.  Wie wil meebieden moet van tevoren een biednummer aanvragen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Bosgroepen

De Bosgroepen zijn onafhankelijke coöperatieve verenigingen van en voor eigenaren van bos- en natuurterreinen. De organisatie adviseert  en ondersteunt  leden bij het duurzaam ontwikkelen, beheren en in stand houden van bos en natuur. Er zijn meer dan 1.400 leden aangesloten; particulieren, stichtingen, natuurbeschermingsorganisaties, waterleidingmaatschappijen en gemeenten. Samen hebben deze leden ruim 400.000 hectare bos en natuur. Met de Nederlandse Rondhoutveiling willen de Bosgroepen aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout.

Plaats: de aula van Helicon
Larensteinselaan 26B, 6882 CT Velp
Start veiling 11.30
www.bosgroepen.nl/rondhoutveiling

Zondag 30 juni 2019 Houtmanifestatie ‘De twee levens van hout’

Dit buitenfestijn vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Temidden van het levende hout in het Nationaal Bomenmuseum/von Gimborn Arboretum in Doorn presenteren en verkopen rond de 50 vormgevers in hout hun creaties. Alle vormgevers gebruiken Nederlands hout. Hun producten zijn op een natuurvriendelijke manier afgewerkt en zijn uniek. Er zijn onder meer demonstraties  van beeldhouwers, houtdraaiers,  houtbuigers en papierscheppers.

De manifestatie is ook geschikt voor kinderen.

Makers kunnen zich voor informatie en inschrijven wenden tot:
Maarten Schepers: 06 53 86 12 24 of mjmm-schepers@hetnet.nl
www.tweelevensvanhout.nl

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 Vormgevers in hout op Fort Vechten

Een legendarische houttentoonstelling, al sinds 1999. Niet alleen exposanten komen graag, ook het publiek waardeert het evenement. Aanmelding voor exposanten kan tot 1 mei 2019
Het moet gaan om vormgeving in hout en om nieuw werk dat nog niet eerder op Fort bij Vechten getoond is. Gemaakt van hout uit de regio en milieuvriendelijk afgewerkt.
Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een commissie werving en selectie.

Voor informatie en een aanmeldingsformulier:
Martine Kramer en Anna Regina de Jong: houtfort@fortvechten.nl
www.vormgeversinhout.nl


back to top