you can find this page online at www.vormgevinginhout.nl/index.html
skip to content

Vormgeving in Hout, de plek waar houtbewerkers de vormgeving in hout onder de aandacht brengen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke afwerking promoten.

Vijddag 29 maart Congres over Bollenstreekhout

Bollenstreekhout houdt een symposium op vrijdagmiddag 29 maart. In het Koetshuis van Landgoed Keukenhof te Lisse wordt dan gesproken over de circulaire economie van geoogste stadse of dorpse (boom)stammen, die afkomstig zijn uit de Duin- en Bollenstreek.

De bijeenkomst is bestemd voor hoveniers, houtbewerkers, meubel- en interieurbedrijven en de timmerindustrie. Ook designers en architecten die willen werken met lokaal verkregen hout zijn welkom, net als beleidsmedewerkers van gemeenten, inkopers van instellingen en landgoedeigenaren.

Jaarlijks worden er enkele duizenden bomen geoogst in de Duin- en Bollenstreek. Bijvoorbeeld eiken, beuken, essen, populieren, elzenhout, esdoorn, kastanje, iepen, zilverspar, Christusdoorn, taxus, wilgen- en lindehout.

De stammen worden naar elders vervoerd en gebruikt voor de productie van biomassa of als brandhout verstookt.

Bollenstreekhout en andere initiatiefnemers willen deze langzaam groeiende, primaire grondstof onderbrengen in een ‘eigen’ regionaal circulair circuit.

www.bollenstreekhout.nl

Zondag 30 juni 2019 Houtmanifestatie ‘De twee levens van hout’

Dit buitenfestijn vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Temidden van het levende hout in het Nationaal Bomenmuseum/von Gimborn Arboretum in Doorn presenteren en verkopen rond de 50 vormgevers in hout hun creaties. Alle vormgevers gebruiken Nederlands hout. Hun producten zijn op een natuurvriendelijke manier afgewerkt en zijn uniek. Er zijn onder meer demonstraties  van beeldhouwers, houtdraaiers,  houtbuigers en papierscheppers.

De manifestatie is ook geschikt voor kinderen.

Makers kunnen zich voor informatie en inschrijven wenden tot:
Maarten Schepers: 06 53 86 12 24 of mjmm-schepers@hetnet.nl
www.tweelevensvanhout.nl

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 Vormgevers in hout op Fort Vechten

Een legendarische houttentoonstelling, al sinds 1999. Niet alleen exposanten komen graag, ook het publiek waardeert het evenement. Aanmelding voor exposanten kan tot 1 mei 2019
Het moet gaan om vormgeving in hout en om nieuw werk dat nog niet eerder op Fort bij Vechten getoond is. Gemaakt van hout uit de regio en milieuvriendelijk afgewerkt.
Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een commissie werving en selectie.

Voor informatie en een aanmeldingsformulier:
Martine Kramer en Anna Regina de Jong: houtfort@fortvechten.nl
www.vormgeversinhout.nl


back to top