you can find this page online at www.vormgevinginhout.nl/index.html
skip to content

Vormgeving in Hout, de plek waar houtbewerkers de vormgeving in hout onder de aandacht brengen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke afwerking promoten.


OOK STICHTING VORMGEVING IN HOUT ONDERTEKENT MANIFEST VOOR EEN DUURZAMER NEDERLAND

Om de klimaatdoelen van Parijs 2015 te halen moet de uitstoot van CO2 drastisch omlaag, ook in de bouw. In de bouw gelden criteria voor duurzaamheid. Met de huidige criteria worden de voordelen van hout niet goed meegewogen. Hout komt van bomen die tijdens de groei CO2 opslaan. Als een gebouw van hout staat, blijft die CO2 heel lang vastgelegd. Nu wordt alleen de CO2-uitstoot van het bouwen meegerekend. Dat kan eerlijker.

Lees het manifest op www.vorm.nl/nieuws/manifest-eeneerlijk-speelveld-voor-een-duurzamer-nederland .
Heel veel (hout)bouwers en betrokkenen hebben al getekend. Waaronder Stichting Vormgeving in Hout.


Beste boom afbeelding

Lepelboek

VersHout (Sjors van der Meer & Job Suijker) heeft, in navolging van hun eerste boek "VERSHOUT" een tweede boek gemaakt over het snijden van lepels; "LepelHout".
Het boek neemt je mee in de wereld van bomen, bijlen en messen. Job en Sjors laten je zien hoe je uit een stukje vers geoogst rondhout een oneindige variatie aan lepels kunt snijden.

Een heerlijk verslavende hobby!

Voor meer informatie; www.vers-hout.nl


Beste boom afbeelding

Beste Boom boek

Stichting Tafelboom heeft een boek uitgebracht!
Beste boom, is een eerbetoon aan de Utrechtse stadsbomen die tafels werden. Vijfentwintig brieven aan bomen, rijk geïllustreerd, compleet met plattegrond en register (96 pagina’s). Een prachtig boek om te geven of te krijgen rond de feestdagen.

Bestel via de website: www.tafelboom.nl

Nu met speciale Steun Tafelboom eindejaars-actie: Boekje + Hemel(kerst)boomkaart.

back to top