you can find this page online at www.vormgevinginhout.nl/index.html
skip to content

Vormgeving in Hout, de plek waar houtbewerkers de vormgeving in hout onder de aandacht brengen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke afwerking promoten.

1BOOMBOEK
1BOOM. Een grote oude eik stond bij Kasteel Middachten. Van voet tot kruin is hij verdeeld onder 73 kunstenaars en vormgevers. Ze gingen zagen, schaven, schuren, borstelen, buigen, branden en lijmen en de resultaten waren te zien op een rondreizende tentoonstelling. Het 1boomboekgeeft de lezer/kijker inzicht in het hoe en waarom van de makers en hun producten en objecten.

Je kunt het boek hier bestellen.
OM DE VORM
Over leven en werk van Maria van Kesteren. Maria van Kesteren is houtdraaister/vormgeefster met een lange loopbaan en ze heeft al veel tentoonstellingen gehad (ook in Korea, Japan, Verenigde staten en Peru).

Via deze link kun je het bestellen
EEN LEVEN VOL STOELEN
Dit boek is het verhaal van Stefan During, een geoloog die meubelmaker werd. En waarom, en hoe! Toen hij begon kreeg hij vaak te horen dat wat hij wilde maken, niet kon. Hij ging door. Stoelen maken werd zijn specialiteit en na veertig jaar heeft hij een eigenzinnig stoelenoeuvre opgebouwd.

Dit boek is enkel nog te bestellen per email: utrecht@stevensterk.nl.
HOE JE HOUT HOUT HOUDT
Hoe hou je hout zo lang mogelijk goed? In dit boekje staat een serie ervaringsverhalen met allerlei tips hoe je hout hout houdt en tegelijkertijd geld bespaart en je gezondheid bevordert.

Inmiddels is het boek hier uitverkocht maar het is nog wel verkrijgbaar bij: www.baptist.nl

Wie de inhoud/tekst wil lezen, kan daar om vragen door een bericht te sturen naar boek@vormgevinginhout.nl.
DROOG HOUT
Hoe werkt hout en wat is handig te weten als men zelf hout wil gaan drogen. Stichting Vormgeving in Hout geeft een brochure uit over zelf houtdrogen: DROOG HOUT principes en praktijk

Via deze link kun je het bestellen
ZONGEDROOGD HOUT
Brochure samengesteld door Joppe Overberg over het drogen van hout. De brochure is inmiddels uitverkocht maar de pdf bestanden zijn te downloaden via deze link op deze website.
VORMGEVING IN HOUT
De Stichting heeft ter ere van de tiende tentoonstelling een boek gemaakt: 'Vormgeving in Hout'. Een boek met veel foto's, tekst en informatie, portretten van de passies van de vaste vormgevers van de tentoonstelling. Om te laten zien hoe hoogwaardig de vormgeving in hout is, welke hoge kwaliteit er wordt geleverd, en hoe groot de variatie in hout kan zijn.

Inmiddels is het boek uitverkocht.

back to top