you can find this page online at www.vormgevinginhout.nl/index.html
skip to content

Vormgeving in Hout, de plek waar houtbewerkers de vormgeving in hout onder de aandacht brengen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke afwerking promoten.

VORMGEVERS IN HOUT

Medeorganisatie van de tentoonstellingen Vormgevers in hout 2008-2017. Deze legendarische tentoonstelling op Fort bij Vechten in Bunnik trekt jaar na jaar duizenden bezoekers, waarvan er velen de hele dag blijven op het Fort en dat is niet voor niets.

1BOOMPROJECT 2014-2015

Dit project bestond onder meer uit een rondreizende tentoonstelling en een boek.
1Boom was een eik op landgoed Middachten. De kanjer van 190 jaar moest plaats maken voor jongere soortgenoten. Met het hout zijn 73 creatievelingen aan de slag gegaan. Hun wandkast, lamp, console, zittekist, didgeridoo, blokfluit, vellen papier, schoolproject, rariteitenkabinet, urn, tafel, tastpuzzel, messenblok, enzovoortsÖ vormde de 1Boomtentoonstelling die door heel Nederland te zien geweest is. Vele objecten zijn verkocht.
Het 1boomboek toont alle objecten en laat alle makers aan het woord. Zij vertellen over houtliefde, over ambacht en hun levensvisie.

TENTOONSTELLING BOMEN BINNEN, BOMEN BUITEN zomer 2017

Het succes van de 1Boomtentoonstelling op kasteel Middachten leidde tot een uitnodiging om opnieuw met vormgeving in hout op kasteel Middachten te exposeren. TweeŽntwintig makers toonden hun kunnen en waren om de beurt aanwezig.


back to top