you can find this page online at www.vormgevinginhout.nl/index.html
skip to content

Vormgeving in Hout, de plek waar houtbewerkers de vormgeving in hout onder de aandacht brengen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke afwerking promoten.

EEN LEVEN VOL STOELEN, van STEFAN DURING

Dit boek is het verhaal van Stefan During, een geoloog die meubelmaker werd. En waarom, en hoe!
Toen hij begon kreeg hij vaak te horen dat wat hij wilde maken, niet kon. Hij ging door. Stoelen maken werd zijn specialiteit en na veertig jaar heeft hij een eigenzinnig stoelenoeuvre opgebouwd.
Zijn inspiratie en materialenkennis haalde hij uit heel Europa, zelfs van verder weg, maar ook uit eigen werkplaats.
Zijn ideeën over vorm en functie deed hij op met familie, vrienden, collega's en klanten - de bezitters van zijn stoelen, op reis, in musea, tijdens tentoonstellingen, maar vooral, al werkend, in zijn Texelse werkplaats.

Dit boek vertelt in woorden en toont in foto's het resultaat van een lange stoelenloopbaan. De tekst volgt, heel praktisch, de zaagmallen, de buigmallen en de lijmmallen, met af en toe een verwigde regel en een scheut lijnolie. De stoelmaker toont niet alleen hoe hij stoelen maakt, maar vertelt ook hoe hij zijn levensfilosofie vorm geeft. Hoe intiem kun je omgaan met hout? Heeft een stoel een ziel? De werkplaats als verlenging van de persoonlijkheid van de maker.
Dit boek werd op 15 oktober 2011 gepresenteerd tijdens de tentoonstelling VORMGEVERS IN HOUT .

Bekijk voorbeeldpagina's uit EEN LEVEN VOL STOELEN

Dit boek met 144 pagina's en veel foto's kost € 20,- inclusief porto.

Bestel EEN LEVEN VOL STOELEN


plaatje voorzijde publicatie Droog Hout
back to top